Spotkania słuchaczek i słuchaczy zainteresowanych gotowaniem, smażeniem, pieczeniem i wszystkim tym, co prowadzi do przygotowania czegoś do zjedzienia, przekąszenia lub wypicia odbywają się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Żeromskiego 26. Zajęcia prowadzi pani Beata Ochmańczyk.

Co dwa tygodnie we wtorek 13:00 – 16:00 dwie grupy: 

Gr.I: 7.01; 11.02; 3.03; 7.04.2020

Gr.II:28.01; 18.02; 10.03; 21.04.2020


 

WYDARZENIA:


W dniu 21 lipca 2018r. dyplomowane mistrzynie warsztatów kulinarnych Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Bytomiu koleżanki Barbara Bej, Jadwiga Kil, Krystyna Oborska-Kominek oraz Marta Plucińska uczestniczyły w zajęciach kulinarnych. Spotkanie mogło się odbyć dzięki życzliwości i chęci do współpracy Pani Karoliny Jakoweńko kierownika oddziału Muzeum w Gliwicach. Miejscem spotkania był  Dom Pamięci Żydów Górnośląskich - Oddział Muzeum w Gliwicach. Ciepło przyjęci przez zgromadzonych gości wolontariusze Zakiyya Hasanova z Azerbejdżanu oraz Mustafa Trari z Algerii sprawnie zabrali się do pracy. Przygotowali potrawy w kilku odsłonach, królowały dania wegetariańskie. Grupa przedstawicieli z Gliwic przygotowała obowiązkowy przebój naszego spotkania danie kuchni śląskiej oczywiście PANCZKRAUT.

20180721 143343 resized

Zobacz zdjęcia z warsztatów w naszej Galerii 2. Przeczytaj pełny komentarz w Aktualnościach.


WSPOMNIENIA Z LAT UBIEGŁYCH 

Na zdjęciach poniżej niektóre z pań "kuchareczek" wraz z opiekunką oraz zestawy potraw, które powstawały na kolejnych zajęciach warsztatowych.

potrawy1

potrawy2

Więcej zdjęć można zobaczyć w naszej Galerii z podsumowania zajęć.